Villasukkakilpailu

Neulo Pohjois-Karjala -villasukat

Anna maakuntarakkautesi näkyä tyylissä, väreissä ja kuvioissa!

Villasukat – tuo kaikkein perinteisin käsityö! Mikään ei ole niin tuttu ja turvallinen kuin pari villasukkia, jotka lämmittävät, hiljentävät askeleen ja antavat jalkojen hengittää, eikä niitä voi koskaan olla liikaa. Meille lapsuusmuistojen pakkastalvet ja valkoinen joulu ovat totta, eikä talvikuukausien läpi kuljeta ilman villasukkia. Niillä jopa juostaan lumessa! Villasukat jalassa on helppo muistaa, mikä elämässä lopulta on tärkeintä.

Ideoi unelmiesi villasukat. Teemoina ovat pohjoiskarjalainen ilo, Karjalan kunnaat ja Karjalasta kajahtaa. Mieti miten haluat kuvastaa valitsemaasi teemaa ja kirjaa muistiin sen tarina. Neulo sukat, kuvaa ne ja osallistu kilpailuun.

Kilpailuaika on päättynyt. Julkaisemme voittajat lähipäivinä.

Osallistumisohjeet

  • Neulo tai virkkaa villasukat haluamillasi langoilla. Voit neuloa naisten, miesten tai lasten sukat.
  • Teemoina ovat pohjoiskarjalainen ilo, Karjalan kunnaat ja Karjalasta kajahtaa.  Käytä mielikuvitustasi! Mieti miten haluat kuvastaa valitsemasi kilpailusarjan teemaa ja kirjaa muistiin sen tarina. Tekniikat ovat vapaita ja voit käyttää esim. erilaisia värejä, kirjoneulontaa, pitsineuletta, palmikoita jne. Pyri erottumaan joukosta!
  • Ota sukistasi kuva selkeää taustaa vasten ja lähetä se yhdessä sukan tarinan kanssa osoitteeseen: maakuntaliitto@pohjois-karjala.fi. Liitä mukaan myös yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköposti).  
  • Voit myös lähettää villasukat sekä sukan tarinan omalla kustannuksellasi osoitteeseen: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Siltakatu 2, 80100 Joensuu. Emme palauta sukkia vaan lahjoitamme ne palvelu- ja hoitokoteihin kisan päätyttyä.
  • Sukkia tehdessäsi kirjaa ylös työohje. Voittaneiden sukkien tekijöiden tulee tehdä sukistaan kirjallinen ohje, jotka julkaistaan maksuttomina sukkaohjeina ja niistä tulee Pohjois-Karjalan maakuntaliiton virallisia villasukkaohjeita. Käytä ohjeen tekemiseen apuna mallipohjaa.
  • Sukkien tekijöistä ja sukkien tarinoista tehdään lyhyitä juttuja maakuntaliiton toimesta mm. sosiaaliseen mediaan. Villasukkakilpailun parhaimmiston sukista ja niiden tarinoista järjestetään näyttely Taito Pohjois-Karjala ry:n toimesta. Näyttely on avoinna mm JoenYö-tapahtumassa 20.8.2021 ja Maakuntapäivänä 28.8.2021. Näyttelyyn valikoidaan mahdollisuuksien mukaan pareja muista lähetetyistä sukista ennen niiden lahjoitusta hyväntekeväisyyteen.

Creative Commons -lisenssi

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.