Pohjois-Karjala

Puhutteleva mutta hyväntahtoinen

Pohjois-Karjalasta ainutlaatuisen tekevät karjalainen vahva identiteetti ja yhteisöllisyys. Luonnon puhtaus ja omaehtoinen elämänrytmi ovat asioita, joista emme halua tinkiä jatkossakaan.

Karjalaisuus on mielentila, ja Pohjois-Karjala on monille henkinen koti. Omaleimainen kulttuurimme elää edelleen maakuntalaisten, maailmankansalaisten ja karjalaissiirtolaisten suvuissa – rennosti mutta vahvasti. Tämä on paikka, johon palataan tavalla tai toisella.

Pohjois-Karjalassa on paljon yhteisöllisyyttä, ja siihen halutaan panostaa tulevaisuudessakin – täällä on aina ollut matala kynnys yhteydenottamiselle sekä yhdessä tekemiselle ja yrittämiselle.

Maailma tarvitsee karjalaisia: vieraanvaraisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyväntahtoisuutta ei voi olla koskaan liikaa.

Saunan raikkaat

Kuntien Pohjois-Karjala

Nurmeksen perinteikkäästä puutaloalueesta Joensuun keskustan vastavalmistuneisiin kattohuoneistoihin ja talviasuttavaan hirsihuvilaan omassa saaressa, Pohjois-Karjala tarjoaa elinympäristöjä jokaisen makuun ja tarpeeseen. Naapurit tunnetaan nimeltä, vastaantulijaa tervehditään ja kuulumisia kysytään. Näillä leveysasteilla on aikaa kutsua ystävät ja sukulaiset kylään, ottaa rennosti ja nauttia hetkestä.

Pohjois-Karjala sukat

Pohjois-Karjala villasukat

Maakuntarakkaus näkyy Pohjois-Karjalan villasukissa. Tutustu malleihin, nappaa ohjeet ja laita puikot heilumaan!

Maakuntaleivos

Pohjois-Karjala -leivoksessa korostuu pohjoiskarjalaisuus sekä ainesten että ulkonäön osalta.

Seikkailija Juha Romppanen

Hulluna luontoon

Pohjois-Karjala on täynnä upeita luontokohteita ja suuria seikkailuja. Mutta missä ovat ne piilotetut helmet, joista vain harva tietää? Maakunnan oma seikkailija Juha Romppanen etsi kohteita ympäri maakuntaa ja ympäri vuoden 2021. Voit tutustua kohteisiin blogikirjoitusten myötä.