Pohjois-Karjala 300 vuotta

Pohjois-Karjala 300 -juhlavuosi on hyvien tekojen vuosi

Juhlavuoden lähtökohtina ovat pohjoiskarjalainen ihminen, yhteisöllisyys sekä moni-ilmeinen kulttuuri.

Tavoitteenamme on yhdessä tekemisen ja aktiivisen osallistumisen lisääminen. Haluamme kiinnittää erityisesti huomiota yksinäisyyden vähentämiseen ja suvaitsevaisuuteen. Käynnistämme 300 hyvää tekoa -haastekampanjan kaikille maakunnan asukkaille sekä palkitsemme tuttuun tapaan yksinäisyyttä vähentävän teon. Ja juhlavuonna on oivallinen mahdollisuus tutustua omiin juuriimme ja alueemme historiaan.

Juhlavuosi näkyy useissa tapahtumissa ja kampanjoissa. Jokainen Pohjois-Karjalan kunta nostetaan vuorollaan esille mm. some-videokampanjassa. Oman historiallisen vivahteensa tähän tuo vuoden vaihteessa Pohjois-Karjalaan liittynyt Heinäveden kunta.

Seikkailija Juha Romppanen

Hulluna luontoon

Pohjois-Karjala on täynnä upeita luontokohteita ja suuria seikkailuja. Mutta missä ovat ne piilotetut helmet, joista vain harva tietää? Maakunnan oma seikkailija Juha Romppanen etsii kohteita ympäri maakuntaa ja ympäri vuoden. Juhan seikkailuja voi seurata kerran kuussa Facebookissa – livenä.

Saunan raikkaat

Meidän Pohjois-Karjala 300

Pohjois-Karjalan 300-vuotisjuhlan kunniaksi lähestymme maakuntaa ihmisten ja tarinoiden kautta. Heinävesi aloittaa koko vuoden kestävän videosarjan, jossa kerrotaan, kuinka huikea paikka Pohjois-Karjala on asua, tehdä töitä, opiskella ja yrittää. Yhdessä olemme enemmän!

Hyvä työ kampanjatunnus

Hyvä työ – hyvä myö

300 hyvää tekoa -haastekampanja

Pohjois-Karjalan maakunta täyttää tänä vuonna 300 vuotta. Mikäpä olisi parempi lahja maakunnalle, kuin tehdä hyvää sen asukkaille ja yhteisöille. Tavoitteena on luoda maakuntalaisille lisää aihetta hymyyn, jolloin myös koko maakunta voi paremmin.

Hyvälle teolle ei ole olemassa raameja. Kyseessä voi olla esimerkiksi oven avaus toiselle hymyn kera, naapurin auttaminen pihatöissä tai vaikkapa tanssitempaus sosiaalisessa mediassa. Tärkeintä on, että tietää tehneensä hyvän mielen toiselle.

kitaraa soittava poika

Tapahtumat

Juhlavuosi näkyy monissa tapahtumissa ympäri maakuntaa. Löydät kaikki tapahtumat kootusti yhdestä paikasta. Tule mukaan, juhlitaan yhdessä!

Lataa juhlavuoden tunnus

Jos tapahtumasi on nimetty osaksi juhlavuoden tapahtumia, voit ladata tunnuksen tästä käyttöösi.