Maakuntapäivän tekijöille

Tämän vuoden maakuntapäivän teema on Lähde liikkeelle

Vuonna 2023 kannustamme kaikkia pohjoiskarjalaisia löytämään liikunnan ilon. Maakuntapäivän teema on Lähde liikkeelle – huvia ja hyvinvointia liikunnasta.

Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen on kuntien ensimmäinen tehtävä. Liikunta on yksi tehokkaimmista tavoista vaikuttaa tähän. UKK-instituutin mukaan ihmisten liikkumattomuus ja liiallinen paikallaanolo aiheuttavat vuosittain yli kolmen miljardin kustannukset yhteiskunnalle. Pohjois-Karjalan kustannuksiksi voidaan laskea 100 miljoonaa euroa. Myös lasten liikkumattomuudesta ja huonosta fyysisestä kunnosta on julkaistu tutkimuksia, ja erityisen huolestuttava tilanne on harvaan asutuilla alueilla, kuten meillä Pohjois-Karjalassa. Kyse on paitsi lastemme terveydestä, myös elämänlaadusta ja mielen hyvinvoinnista. 

Maakuntaliitto tukee maakuntapäivän tapahtumien järjestämistä yhteensä 50 000 eurolla. Haemme tapahtumajärjestäjiä käänteisellä kilpailutuksella. Valitsemme tarjousten perusteella 15 tuettavaa tapahtumaa, jotka innostavat pohjoiskarjalaisia liikkumaan. Tapahtumakohtainen tuki on 3 300 euroa/tapahtuma. Maakuntapäivän tapahtumat toteutetaan 11.-27.8. välisenä aikana.

Maakuntapäivän tuettujen tapahtumien lisäksi haastamme kaikki asukkaat ja toimijat mukaan liikkumaan. Tavoitteemme on, että maakuntapäivänä koetaan liikunnallisia elämyksiä eri puolilla Pohjois-Karjalaa.

Maakuntapäivän tapahtumahaun info

Järjestimme verkkoseminaarin keskiviikkona 1.3. klo 15–16, jossa kerroimme tarkemmin tämän vuoden maakuntapäivän tapahtumahausta.

Käänteinen kilpailutus 

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto pyytää tarjouksia Pohjois-Karjalan maakuntapäivän 2023 liikkumaan innostavien tapahtumien toteuttamisesta. Tapahtumien tulee olla yleisötilaisuuksiin sopivia liikunnallisia elämyksiä, jotka innostavat ja tarjoavat keinoja hyvinvoinnista huolehtimiseen arjessa.  

Maakuntapäivän tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille sekä saavutettavia mahdollisimman monelle. Ne vahvistavat pohjoiskarjalaista identiteettiä, tukevat yhteisöllisyyttä sekä osallistavat mahdollisimman monia maakunnan asukkaita tekijöinä ja kokijoina. Maakuntapäivän tavoitteena on mahdollisimman laaja kattavuus koko maakunnan alueella.  

Kilpailutus toteutetaan ns. käänteisenä kilpailutuksena; tapahtuman tuottajaksi valittaville toimijoille maksetaan maksimissaan 3 300 euroa (alv. 0 %) hyväksytysti toteutetusta toimeksiannosta. Hankintasopimus tehdään enintään viidentoista (15) toimijan kanssa. 

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton asiantuntijoista koostuva ryhmä suorittaa tarjousten laadullisen vertailun tarjousten ja liitteiden perusteella. Arvioinnit tehdään toukokuun alkuun mennessä. 

Tarjouksen jättäminen ja lisätiedot 

Tarjoukset on jätettävä 14.4.2023 klo 15:00 mennessä Cloudia-hankintajärjestelmään. Kirjaudu järjestelmään ja avaa tarjouspyyntö nähdäksesi sen yksityiskohdat. Mahdollisiin tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin vastaamme ensisijaisesti Cloudia-hankintajärjestelmän kautta. Kysymykset tulee jättää 15.3.2023 klo 15:00 mennessä.  

Mikäli tarvitset teknistä apua esim. kirjautumiseen tai tarjouksen jättämiseen, voit olla yhteydessä yritysasiantuntija Pinja Konttiseen p. 0400 378 777 tai pinja.konttinen@businessjoensuu.fi

Pohjois-Karjalan tapahtumakalenteri

Käytämme tapahtumakalenteria maakuntapäivän tapahtumien tiedottamiseen ja markkinointiin. Muistathan lisätä tapahtumasi kalenteriin ja kohdentaa sen maakuntapäivän tapahmiin. Kaikki tapahtumat (myös ei tukea saaneet) voivat käyttää maakunnan yhteistä tapahtumakalenteria.

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä ajantasalla? Lähetämme maakuntapäivään liittyviä uutiskirjeitä muutaman kerran vuodessa. Niistä saat tietoa mm. tapahtumahauista ja muista ajankohtaisista maakuntapäivään liittyvistä asioista.

Tapahtumaluvat

Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse tapahtumansa vaatimista luvista, ilmoituksista yms.

Lupien ja ilmoitusten määrä riippuu tapahtuman luonteesta ja koosta. Näitä voivat olla:

  • ilmoitus yleisötilaisuudesta poliisille
  • pelastus- ja turvallisuussuunnitelma
  • katualueiden käyttö ja tilapäiset liikennejärjestelyt
  • elintarvikkeiden valmistamiseen ja myymiseen liittyvät luvat
  • anniskelutoimintaan ja tupakkaan liittyvät luvat
  • meluilmoitus ja muut musiikin käyttämiseen liittyvät luvat (Teosto, Gramex)
  • kuluttajaturvallisuuslain mukaisen turvallisuusasiakirjan laatiminen (Tukes)
  • ilotulituksen järjestäminen
  • mainosluvat