Maakuntapäivän tekijöille

Maakuntapäivä uudistuu – vähemmän tapahtumia, mutta entistä isompia

Maakuntapäivän tämän vuoden teemana on kulttuuri. Maakuntaliitto hakee tapahtumien toteuttajia ns. käänteisellä kilpailutuksella.

Maakuntapäivää on aiemmin juhlistettu useissa pienimuotoisissa tapahtumissa eri puolilla Pohjois-Karjalaa, ja maakuntaliitto on tukenut niiden järjestämistä. Tänä vuonna maakuntaliiton tukemien tapahtumien määrä on pienempi, mutta tapahtumaa kohden myönnettävä tuki on suurempi. Tapahtumatuen määrä säilyy ennallaan, 50 000 eurossa, mutta tukea myönnetään enimmillään kymmenelle tuotannolle. Maakuntaliitto toteuttaa maakuntapäivän yhteismarkkinointikampanjan tapahtumien oman markkinoinnin tueksi. 

Maakuntaliitto tekee yhteistyötä Karelia-amk:n Smart Event Manager -hankkeen kanssa. Mahdollisuuksien mukaan ainakin osa tapahtumista striimataan ja tallennetaan katsottavaksi kahden viikon ajaksi. 

Käänteinen kilpailutus

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto pyytää tarjouksia Pohjois-Karjalan maakuntapäivän 2022 kulttuuritapahtumien toteuttamisesta. Tapahtumat voivat olla esim. konsertteja, teatteri- ja sirkusesityksiä, performansseja tai muita vastaavia yleisötilaisuuksiin sopivia kulttuurielämyksiä. Maakuntapäivän tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille sekä saavutettavia mahdollisimman monelle. Ne vahvistavat pohjoiskarjalaista identiteettiä, tukevat yhteisöllisyyttä sekä osallistavat mahdollisimman monia maakunnan asukkaita tekijöinä ja kokijoina. Maakuntapäivän tapahtumat toteutetaan 12.-28.8.2022 välisenä aikana. 

Kilpailutus toteutetaan ns. käänteisenä kilpailutuksena; tapahtuman tuottajaksi valittaville toimijoille maksetaan maksimissaan 5 000 euroa (alv. 0%) hyväksytysti toteutetusta toimeksiannosta. Hankintasopimus tehdään enintään kymmenen (10) toimijan kanssa. 

Maakuntaliitto valitsee tarjoajien ehdotuksista parhaiten tarkoitukseen soveltuvat toteutukset. Eduksi katsotaan jos tapahtuma on striimattavissa ja/tai toteutettavissa useammalla paikkakunnalla annetun aikataulun puitteissa. Maakuntaliiton asiantuntijoista koostuva ryhmä suorittaa tarjousten laadullisen vertailun tarjousten ja liitteiden perusteella. Arvioinnit tehdään kesäkuun alkupuolella.

Tarjouksen jättäminen ja lisätiedot

Tarjoukset on jätettävä 27.5.2022 mennessä Cloudia-hankintajärjestelmään. Mikäli tarjoat useampaa tapahtumaa, tee jokaisesta erillinen tarjous. Kirjaudu järjestelmään ja avaa tarjouspyyntö nähdäksesi sen yksityiskohdat. Mahdollisiin tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin vastaamme ensisijaisesti Cloudia-hankintajärjestelmän kautta. Kysymykset tulee jättää 13.5.2022 mennessä.  

Mikäli tarvitset teknistä apua esim. kirjautumiseen tai tarjouksen jättämiseen, voit olla yhteydessä yritysasiantuntija Pinja Konttiseen p. 0400 378 777 tai pinja.konttinen@businessjoensuu.fi