Säännöt

Kilpailun säännöt

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Itä-Suomen yliopiston Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto, Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan Martat ry ja Taito Pohjois-Karjala ry ovat yhteistyössä julkistaneet kilpailun, jossa tarkoituksena on suunnitella Pohjois-Karjala -aiheiset villasukat lapselle tai aikuiselle.

Kilpailussa on kolme sarjaa:
1. Ilo
2. Karjalasta kajahtaa
3. Karjalan kunnaat

Kilpailuaika on 1.3.-11.4.2021. Sukat voi valmistaa haluamallaan tyylillä ja langoilla. Voit osallistua 1-3 sarjaan.

Kilpailutyön tulee olla ennen julkaisematon ja idean tekijän oma. Sukka ei esimerkiksi voi olla vain värimuunnos jonkun toisen suunnittelemasta ja julkaisemasta mallista. Omaan työhön voi toki hakea inspiraatiota ja vinkkejä muualta.

Sukkaparit toteutetaan neuloen, virkaten tai kinnasneulatekniikalla. Valmistusmateriaalia ei ole mitenkään rajattu. Sukat voivat olla aikuisille tai lapsille. Kilpailussa on kolme sarjaa: 1. Ilo, 2. Karjalasta kajahtaa, 3. Karjalan kunnaat

11.4. mennessä toimitetuista sukista raati valitsee jokaisesta sarjasta 5 mieleenpainuvinta työtä ja pyytää näiden tekijöiltä mallisukat 23.4. mennessä. Sarjojen 2 ja 3 voittajan valitsee raati ja sarjan 1 yleisö. Yleisöäänestykseen valitut työt julkistetaan 7.5.2021. Äänestys toteutetaan 7.-28.5.2021.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja tulokset ovat nähtävissä myös Pohjois-Karjalan maakuntaliiton sähköisissä kanavissa. Voittaneiden sukkamallien ohjeet julkaistaan syksyllä 2021 Pohjois-Karjalan maakuntaliiton toimesta ja niistä voidaan järjestää myös yhteisneulonta.

Jokaisen sarjan voittaja palkitaan Taito Pohjois-Karjala ry:n lankalahjakortilla. Lisäksi sarjojen kunniamaininnan saaneet sukat palkitaan Pohjois-Karjala tuotteilla. Palkintoja ei voi vaihtaa käteiseksi tai muiksi palkinnoiksi.

Villasukkakilpailun parhaimmiston sukista ja niiden tarinoista järjestetään näyttely Taito-Pohjois-Karjala ry:n toimesta. Näyttely on avoinna mm. JoenYö-tapahtumassa 20.8.2021 ja Maakuntapäivänä 28.8.2021. Näyttelyyn valikoidaan mahdollisuuksien mukaan myös muita lähetettyjä sukkia ennen niiden lahjoitusta hyväntekeväisyyteen.

Raatiin kuuluvat:
Aino Ilva, käsityötieteen opiskelija, Itä-Suomen yliopisto
Markus Hirvonen, maakuntajohtaja, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
Heli Hjälm, toiminnanjohtaja, Pohjois-Karjalan Martat ry
Mari Nupponen, hyvinvointi- ja koulutusasiantuntija, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
Sari Suvanto, kulttuurisihteeri, Joensuun kaupunki
Tuija Tekin, toiminnanjohtaja, Taito Pohjois-Karjala ry
Leena Vartiainen, yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto