Juhlavuoden kampanjoita

Juhlavuonna tapahtuu paljon kivaa

Maakunnan monet toimijat ovat ideoineet omia hyvän mielen tempauksia, kampanjoita tai haasteita. Suunnittele sinäkin omasi ja lähde mukaan juhlahumuun!

Hyvien tekojen teemaviikko Pohjois-Karjalan kouluille 

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto kutsuu kaikki maakunnan koulut mukaan hyvien tekojen teemaviikkoon 4.-8.10.2021. Teemaviikko tukee, kannustaa ja innostaa lapsia ja nuoria huomaamaan itsessään ja ympärillään hyvää sekä tekemään ystävällisiä ja yksinäisyyttä vähentäviä tekoja arjessa.  

Tämä hyvän mielen kampanja on suunnattu kaikille maakunnan ala- ja yläkouluille sekä toisen asteen oppilaitoksille. Yksi kampanjan tärkeimmistä viesteistä on, että täällä saa olla oma itsensä. 

Taito Pohjois-Karjala ry jakaa 300 X 3 päivämaksutonta kudontapäivää 

Taito Pohjois-Karjala ry:n taitokeskukset Ilomantsissa, Lieksassa ja Joensuussa sekä kiertävän käsityöneuvonnan taitobussit jakavat jokaiselle halukkaalle kolme päivämaksutonta kudontapäivää -kupongin, joka sisältää kangaspuut käyttöösi sekä kudonnan opetuksen.

Etukupongin saat myös tilaamalla sen sähköpostiisi osoitteesta joensuu@taitopohjoiskarjala.fi Edun arvo on 45€/kuponki. Etukuponki on käytettävissä Pohjois-Karjalan taitokeskuksissa vuoden 2021 ajan.

Karelia laittaa juhlan kunniaksi pohjoiskarjalaisten digitaitoja kuntoon 

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa ilmaisen Digitaidot kunnolla vauhtiin -verkkokurssin.

Opinnot toteutetaan nonstop-opintoina eli opiskelija voi ilmoittautua opintoihin milloin tahansa ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Opinnot voi suorittaa itsenäisesti ja oman aikataulun mukaan. Opetettavia ohjelmistoja ovat mm. Word, Excel, PowerPoint ja Teams.

villasukkakilpailu

Neulo Pohjois-Karjala villasukat

Ideoi unelmiesi villasukat. Anna maakuntarakkautesi näkyä tyylissä, väreissä ja kuvioissa! Teemoina ovat pohjoiskarjalainen ilo, Karjalan kunnaat ja Karjalasta kajahtaa. Mieti miten haluat kuvastaa valitsemaasi teemaa ja kirjaa muistiin sen tarina. Neulo sukat, kuvaa ne ja osallistu kilpailuun.

Leipuri

Ruishapanjuuren jakelu Martoilta

Maakunnan juhlavuoteen liittyen Pohjois-Karjalan Martat haluavat haastaa ja innostaa kotileipureita hapanjuurileivontaan. Monelta innokkaalta leipurilta puuttuu taikinajuuri. Suvun oma juuri on hävinnyt tai lähipiirissä ei ole ketään, kuka voisi lahjoittaa raikkaan, happamelta tuoksuvan, pelkästään ruisjauhoista ja vedestä tehdyn perinteisen ruisleivän juuren. Juhlavuoden kunniaksi jaamme 300 ruisleivän juurta ohjeineen. Teemme kymmenen juuren jakelua juhlavuoden aikana.

Kaupunkiviirin suunnittelukilpailu Pohjois-Karjala 300 -teemalla

Perinteinen Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran toteuttama kaupunkiviirien suunnittelukilpailu on nyt avattu!
Tänä vuonna kaupunkiviirien suunnittelukilpailun aihe on Pohjois-Karjalan maakunnan juhlavuoden kunniaksi ”Pohjois-Karjala 300-vuotta”. Kilpailu on kaikille avoin. Viiriehdotuksen edellytetään perustuvan omaehtoiseen suunnitteluun.

Tee Joensuu! -haastekampanja järjestöille

Virta käynnistää Tee Joensuu! -haasteen, jonka tavoitteena on tavoittaa nuorten omia tai nuorille toimintaa järjestäviä järjestöjä tekemään matalan kynnyksen Pop Up – toimintaa kauppatorille. Tapahtumia varten Virta on varannut torin tapahtumatorialueen perjantaisin 23.4.–17.6. klo 18–20. Myös torilava on tuolloin järjestöjen käytössä.