Hyvä työ – hyvä myö

Pohjois-Karjalan maakunta täyttää tänä vuonna 300 vuotta. Mikäpä olisi parempi lahja maakunnalle, kuin tehdä hyvää sen asukkaille ja yhteisöille. Tavoitteena on luoda maakuntalaisille lisää aihetta hymyyn, jolloin myös koko maakunta voi paremmin.

Hyvälle teolle ei ole olemassa raameja. Kyseessä voi olla esimerkiksi oven avaus toiselle hymyn kera, naapurin auttaminen pihatöissä tai vaikkapa tanssitempaus sosiaalisessa mediassa. Tärkeintä on, että tietää tehneensä hyvän mielen toiselle.

Kampanjaan voi osallistua ihan jokainen. Henkilökohtaisen osallistumisen lisäksi mukaan voi lähteä kaveriporukkana, yrityksenä, urheiluseurana tai vaikkapa yhteisönä. Kerro meille kuvin tai sanoin, mikä on sinun tai teidän hyvä teko – samalla voit innostaa muutkin mukaan talkoisiin!

Voit osallistua kampanjaan alla olevan lomakkeen kautta ja/tai jakamalla Facebook- tai Instagram-julkaisun tunnisteella #hyvätyö300 sekä lisäämällä siihen Pohjois-Karjalan sivut @pohjoiskarjala (Facebookissa) tai @pohjois_karjala (Instagramissa).

Hyvän tekonsa jakaneiden kesken arvomme vaihtuvia Pohjois-Karjala -tuotteita koko kampanjan ajan. Juhlavuoden päätteeksi arvomme kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken yhden hyväntekijän, joka saa päättää mihin pohjoiskarjalalaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen lahjoitetaan 2 000 euroa.

Yhteinen tavoitteemme on tehdä 300 hyvää tekoa juhlavuoden aikana. Ylimääräisistä teoista ei koskaan ole haittaa, sillä hyvät teot kantavat vielä juhlavuoden jälkeenkin.

Osallistu kampanjaan alla olevasta Lisää hyvä teko -painikkeesta.

88 hyvää tekoa

Tiputin lumet 24.2. Etelä-Suomessa asuvan mökkinaapurin katolta. Valjaat päälle, lumikola olalle ja katolle. Mukavaa hommaa, kun maan vetovoima auttaa auliisti ja nuukailematta työn suorittamista.

Ystäväni on koko koronaepidemian ajan tuonut minulle kirjoja kirjastosta, koska kuulun korkean riskin ryhmään, enkä itse liiku julkisissa sisätiloissa. Jos arvonta osuu minuun, annan palkinnon hänelle.

Itseni

Sunnuntaiaamuna 11.4.2021 Lykynlammen lyhyiden hoidettujen latujen lumetonta pätkää oltiin saattamassa hiihtokuntoon pienen traktorin ja ahkeran työmiehen voimin. Lumi oli sulanut muutaman kymmenen metrin matkalta ja siihen siirrettiin lunta muilta latu-uran osilta. Nyt se on taas jonkin aikaa ilostuttamassa hiihtäjiä, joita vielä liikkuu yllättävän paljon. Ylipäänsä lämpimät kiitokset Joensuun latujen kunnossapitotiimille upeasta työstä pian menneen talven lumilla. On ollut ilo hiihdellä hienoja latuja!

Keräsin kokoon naapuruston väkeä ja lähetimme synttärionnittelut videon muodossa reilu vuosi sitten Etelä-Suomeen muuttaneelle, entiselle naapurille. Hyvä mieli niin saajalle kuin meille mukana olleille.

Kävin pääsiäismaanantaina tarkistamassa onko polkupyörä talven jäljiltä vielä taloyhtiön (Kauppakatu 25, Jns) pihassa tallella. Oli onneksi ja joku tuntematon nuoripari sattui olemaan samalla hetkellä huoltamassa omaa pyöräänsä. He ehdottivat itse, että voisivat pumpata ilmaa samalla kertaa myöskin minun pyörän renkaisiin. Pieni teko, mutta siitä oli isosti apua minulle, sillä nyt en tarvitse enää kävellä 4,5 km työmatkaa, kun pääsen pyörällä, enkä tarvinnut mennä ostamaan pumppua. Isot kiitokset teille vielä!

Eilen kaupan edessä vanhempi pariskunta, maskit unohtunnu kotiin. Minulla maskeja aina mukana yksittäispakattuna joten ojensin heille 2/henkilö. Ilman maskia he olisivat lähteneet hakemaan niitä kotoa esloihin nojaten. Matkaa olisi tullut ylimääräiset 3km.

Kaisu Juutinen

Sairaalassa työskennellään maskit päässä kaikki päivät, niinkuin nyt tietysti muuallakin. Silmät ja katseet ovat nousseet ihan uuteen rooliin ja tosi kiva on potilailta kuulla, että hymy näkyy silmistä ja kuuluu äänestä, vaikka kukaan ei näekään suuta. Lisäksi olen nyt oikein tietoisesti valinnut kivja korviksia, jotka nekin piristävät itseä ja toisia työvaatteiden ja maskien rinnalla.

Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys tarjoaa mahdollisuuden osallistua matalalla kynnyksellä järjestämäämme Ilo Liikuttaa- ryhmään, jossa tavoitteena kokonaisvaltainen hyvinvoinnin, terveyden ja kunnon parantaminen. Ryhmässä voit oppia ja saada lisää oma-aloitteisuutta iloisten oivallusten sekä monipuolisten liikuntaharjoitusten kautta.

Ryhmä on kaikille avoin! Liikutaan joka toinen perjantai (parilliset viikot) klo 15-15.45. Kokoonnumme syöpäyhdistyksen toimiston sisäänkäynnin edessä ulkona ja liikumme lähialueella. Voit kysyä lisätietoja tai ilmoittautua mukaan p. 013 227 600.

Ilo liikuttaa tapahtumia tullaan järjestämään myös eri paikkakunnilla kevään aikana. Seuraa ilmoittelua yhdistyksen kotisivuilla ja somekanavissa.

Jakokoskella tänäkin talvena latukone on höylännyt latua kylän upeisiin vaihteleviin maisemiin. Kaukalossakin on ollut loisto jää useamman kuukauden, talviaktiviteetit parhaimmillaan. Kaikki tämä on mahdollistunut tehokkaiden talkoolaisten voimin, jotka omien töidensä päälle vielä jaksavat huolehtia koko kylän huvinvoinnista. Äärettömän kiitollisena kiitellen

Mönnin kylä ja Mönniläiset

Hyvä teko 26 sukkaparia: Villasukat ovat viesti välittämisestä ja lämpimistä ajatuksita

Valtimon Kehittäjät ry ja Valtimon Martat toteuttiva villasukkien neulontakilpailun. Kaikki valmistuneet työt ovat esillä Sukkanäyttelyssä 1.3-31.3.2021. yleisö voi äänestää mieleistään villasukkaparia, joka ”henkii” parahiten valtimolaisuutta. Voittaja julkistetaan 31.3 klo 12
Näyttelyn jälkeen osa neulosjista luovuttaa sukat paikallisille yhdistyksille, niin että kukin yhdistys valitsee sopivaksi katsomansa kohteen. Tavoitteena on, että sukkaparin saajien perusteena käytetään eri elämänavaiheita; uusi äiti, paikkakunnalle juuri muuttanut, puolisonsa menettänyt, uuden yrityksen perustanut, järjestötoimija jne. Sukkakampanjan jakoon Kehittäjät on aktivoinut mukaan 17 paikallista Yhdistystä tai yhteisöä.
Neulojien innostus kasvoi ja näkyi heidän haluna liittää neulomansa sukkaparin mukaan oma tarina. Hyvin moneen sukkapariin liittyy kutojan omia vahvoja lapsuusmuistoja, paikallista historiaa tai kutojan maisemakuvia kotiseudustaan. Tarinat on koottu yhteen ja ne on myös liitetty sukkiin, näin sukkaparin saaja saa itselleen taidokkaat tarinasukat (tarinat esillä näyttelyssä ja fb-sivuilla).
Tämä neulontakisan puitteissa on tehty paljon yhteistyötä, yhteinen tavoite on lisännyt yhteisöllisyyttä ja intoa kehittää yhdessä jotakin uutta. Kampanjaan osallistu neulojia, yhdistystoimijoita ja muita talkoolaisia lähes 50 hlö.
Yhdessä tekeminen ja aktiivinen osallsituminen onnistuivat erittäin hyvin, P-Karjalan 300-juhlavuosi innosti mukaan.

Nurmeksen ja valtimon Yrittäjät ry

Somessa julkaistuja hyviä tekoja: