Hyvä työ – hyvä myö

Pohjois-Karjalan maakunta täyttää tänä vuonna 300 vuotta. Mikäpä olisi parempi lahja maakunnalle, kuin tehdä hyvää sen asukkaille ja yhteisöille. Tavoitteena on luoda maakuntalaisille lisää aihetta hymyyn, jolloin myös koko maakunta voi paremmin.

Hyvälle teolle ei ole olemassa raameja. Kyseessä voi olla esimerkiksi oven avaus toiselle hymyn kera, naapurin auttaminen pihatöissä tai vaikkapa tanssitempaus sosiaalisessa mediassa. Tärkeintä on, että tietää tehneensä hyvän mielen toiselle.

Kampanjaan voi osallistua ihan jokainen. Henkilökohtaisen osallistumisen lisäksi mukaan voi lähteä kaveriporukkana, yrityksenä, urheiluseurana tai vaikkapa yhteisönä. Kerro meille kuvin tai sanoin, mikä on sinun tai teidän hyvä teko – samalla voit innostaa muutkin mukaan talkoisiin!

Voit osallistua kampanjaan alla olevan lomakkeen kautta ja/tai jakamalla Facebook- tai Instagram-julkaisun tunnisteella #hyvätyö300 sekä lisäämällä siihen Pohjois-Karjalan sivut @pohjoiskarjala (Facebookissa) tai @pohjois_karjala (Instagramissa).

Hyvän tekonsa jakaneiden kesken arvomme vaihtuvia Pohjois-Karjala -tuotteita koko kampanjan ajan. Juhlavuoden päätteeksi arvomme kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken yhden hyväntekijän, joka saa päättää mihin pohjoiskarjalalaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen lahjoitetaan 2 000 euroa.

Yhteinen tavoitteemme on tehdä 300 hyvää tekoa juhlavuoden aikana. Ylimääräisistä teoista ei koskaan ole haittaa, sillä hyvät teot kantavat vielä juhlavuoden jälkeenkin.

Osallistu kampanjaan alla olevasta Lisää hyvä teko -painikkeesta.

88 hyvää tekoa

Olen kunnostanut vanhoja, hylättyjä polkuja. Ensimmäisenä on Koivujoen polku, joka yhdistää Karhunpolun ja Mujejärven retkeilyalueen; kesäkuussa 2018 raivasin polkua vesurilla, käsisahalla ja kirveellä ja merkkasin reittiä uudelleen maalimerkein. Nyt se on muillekin retkeilijöille taas käyttökelpoinen. Toinen polku yhdistää Kuotiin linjan Loma-Kitsiin, jota kunnostin samalla tavalla v. 2020.

Marjut Turtiainen

Joensuun kaupunkikeskusta elää ja hengittää ihmisten kautta. Joensuun kauppatori on suosittu kokoontumispaikka myös nuorille.

Virta käynnistää Tee Joensuu! -haasteen, jonka tavoitteena on tavoittaa nuorten omia tai nuorille toimintaa järjestäviä järjestöjä tekemään matalan kynnyksen Pop Up -toimintaa kauppatorille. Tapahtumia varten Virta on varannut torin tapahtumatorialueen perjantaisin 7.5. alkaen klo 18–20. Myös torilava on tuolloin järjestöjen käytössä.

Järjestöille ja harrasteyhteisöille tapahtumatorin käyttö ei maksa mitään, mutta edellyttää Virran tapahtuman luvittamista sekä yhdessä tapahtuman turvallisuus- ja terveysturvallisuusohjeistuksen läpi käymistä. Perjantaivuorot jaetaan varausjärjestyksessä.
Tee Joensuu! -haasteesta on tavoitteena tehdä matalankynnyksen tapahtumasarja 300 hyvää tekoa – Pohjois-Karjalan maakuntaliiton 300-juhlavuoden haastekampanjaan, jolla halutaan kiinnittää erityisesti huomiota yksinäisyyden vähentämiseen ja suvaitsevaisuuteen.
Haastekampanja toteutetaan yhteistyössä Joensuun kaupungin ja Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Tee Joensuu! haasteen ovat jo vastaanottaneet:
Kataja Basket -SeeMe: 7.5. luvassa torikorista ja digikokeiluja
Joensuun evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä: 21.5. pakopelejä kauppatorilla
Sanaratas ry: 28.5. LavaRunoTapahtuma

Värtsilässä olemme jo vuosia saaneet hiihdellä Erkki Kinnusen talkootyönä avaamalla laduilla

Vein Siilaisen palliatiiviselle poliklinikalle kutomiani sukkia n. 20 paria asiakkaille jaettavaksi.

Vein ystäviäni maahanmuuttajaäidin kirjastoon ja kerroin miten hän saa kirjasto-kortin. Kortillaan hän lainasi heti 10 kirjaa, itselleen ja lapselleen suomenkielen oppimiseksi.
#hyvätyö300

Roskien, etenkin muovin, keräys Höytiäisen saarista elokuussa.

Mökkiläiset Höytiäisellä haastetaan käyttämään vedistöystävällisiä pesuaineita.

Yrittäjinä tuomme aina esiin sen positiivisen puolen asioista luoden hyvää eloa ja oloa kanssaihmisille. Luonto, eläimet ovat avainasemassa myös mielenterveydellisistä syistäkin ja kun yhdessä luomme hyvää ei elo ihan utopiaa ole. Pienet asiat jokaisessa arjen päivässä, tervehdys ohikulkijoille, oven avaaminen kaupassa, roskien poisto kävelyllä, ystävälle txt viesti…paljon pieniä asioita joista tulee hyvän elämän kokoinen kokonaisuus.

Anne Laasonen Rääkkylän Yrittäjät Raita Joutsensaari

Tohmajärven Riikolassa maanomistajat pitävät metsä-/peltotiensä aurattuina. Me alueen asukkaat käytämme niitä lenkkeilyyn. Tominut jo vuosikymmeniä.

Lehmossa Lepikkoahontiellä me muualla mökkeilevät naapurit teemme toistemme lumityöt,kuka milloinkin kerkiää. On kiva itse kunkin palata aurattuun pihaan.

Somessa julkaistuja hyviä tekoja: