Hyvä työ – hyvä myö

Pohjois-Karjalan maakunta täytti 300 vuotta elokuussa 2021. Mikäpä olisi parempi lahja maakunnalle, kuin tehdä hyvää sen asukkaille ja yhteisöille.

Käynnistimme ystävänpäivänä hyvien tekojen haastekampanjan, jonka tavoitteena oli saada vuoden loppuun mennessä 300 hyvää tekoa. Lokakuussa kutsuimme kaikki maakunnan koulut mukaan hyvien tekojen teemaviikkoon, johon maakunnan lapset ja nuoret lähtivät innolla mukaan.

Hyvien tekojen tavoitteemme täyttyi kirkkaasti. Aivan huikea suoritus, varsinkin kun me pohjoiskarjalaiset olemme kovin vaatimattomia ja kainostelemme itsemme esiintuomista.

Saimme kampanjasivuillemme ja sosiaalisen median kanaviimme yhteensä 648 hyvää tekoa ja tuhansia merkintöjä pohjoiskarjalaisten alakoululaisten Hyvien tekojen -passeihin.

Alakoululaiset täyttivät hyvien tekojen passia koulujen teemaviikolla.

Kampanjan palkinnot

Juhlavuoden päätteeksi arvoimme kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken hyväntekijän, joka sai päättää hyväntekeväisyyskohteen, jolle lahjoitetaan 2 000 euroa. Voittaja on Marjo-Riina Häkkinen Nurmeksen Valtimon Sivakan kylältä, joka lahjoittaa summan Sivakan kylätoimikunnalle.

Arvoimme vuoden aikana myös lukuisia Pohjois-Karjala pipoja ja laukkuja. Onnea kaikille voittaneille!

Kiitos! Teitte kanssamme Pohjois-Karjalan juhlavuodesta ikimuistoisen ja maakunta täyttyi hyvistä teoista. Pidetään edelleen yhdessä huolta, että kukaan ei jää yksin.

117 hyvää tekoa

Tarjosin viimeisenä aukiolopäivänä asiakkailleni maksa mitä haluat jäätelöstä. Minusta ihana tapa viimeisenä aukiolopäivänä asiakkaiden päättää jäätelön hinnan ja näin lopettaa jäätelökausi.

Sympaattisin Pro Kesälahden vuoden hyvistä teoista oli lampaiden ristiäisten järjestäminen yhdessä päiväkodin kanssa. Pro Kesälahdella on vuosittain 4-5 maisemanhoitolammasta – miten paljon iloa nekin tuovat! – ja kun päiväkotilapset kävivät niitä rapsuttelemassa, niin harmia aiheutti se, ettei lampailla ole nimeä.

Pro ehdotti, että lapset antaisivat nimet ja pidettäisiin ristiäiset. Näin tehtiin, ja laitumella alkoivat käyskennellä Anni, Lulu, Poppana ja Vappu.

Kesän suloisin näky, kun lampaat seurasivat aitauksen kupeella lapsia, jotka herkuttelivat Pron tarjoamilla mehujäätelöillä.

Noin puolen vuoden projektina Pro Kesälahti masinoi Kesälahden juna-asemalle Pave Maijasen muistoteoksen. Teos on saanut upean vastaanoton niin Paven lähipiirissä, mediassa kuin kansan keskuudessakin.

Pro Kesälahti järjestää aktiivisesti talkoita ja talkootyöllä pyritään aina yhteiseen hyvään: saimme huonosti valaistulle kevytväylän osuudelle lisää katuvalaistusta kaupungilta, kun omana osuutenamme harvensimme puurivistöä.

Pro Kesälahti yhdistys palkitsee aktiivisia vapaaehtoisia valitsemalla puheenjohtajansa Ramin esimerkin mukaisesti vuoden Ramin. Tämän vuoden Ramina palkittiin Sovintola-yhdistyksen puheenjohtaja.

Pro Kesälahti järjestää Kesälahti city mahaton tapahtuman joka toinen vuosi, jollainen oli tänä vuonna. Liki viikon mittaisen tapahtuman aikana yhdistys järjesti opastetun ja lyhdyin valaistun parin kilometrin kulttuurireitin sekä ilmaisohjelmaa, kuten Ilja Tepon konsertin.

Iso tapahtuma luo puitteet myös yhteistyökumppaneiden tarjonnalle, kuten lapsille taide-elämyksiä (kulttuuriseura), pomppulinnat (nuorisoseura) ja vesiaiheinen teemaviikko lapsille ja nuorille (luontojärjestö).

Omia, lomalaisia ja ohikulkijoita Pro Kesälahti ilahduttaa keltaisella 1960-luvulta peräisin olevalla kesäautolla, joka on maisemapaikalla Pivangan pihakulmauksessa. Moottoria autossa ei ole, mutta pron auton katolle ostamat ja huolella hoitamat kesäkukat tuovat hyvää mieltä läpi kesän.

Somessa julkaistuja hyviä tekoja: