Hyvä työ – hyvä myö

Pohjois-Karjalan maakunta täytti 300 vuotta elokuussa 2021. Mikäpä olisi parempi lahja maakunnalle, kuin tehdä hyvää sen asukkaille ja yhteisöille.

Käynnistimme ystävänpäivänä hyvien tekojen haastekampanjan, jonka tavoitteena oli saada vuoden loppuun mennessä 300 hyvää tekoa. Lokakuussa kutsuimme kaikki maakunnan koulut mukaan hyvien tekojen teemaviikkoon, johon maakunnan lapset ja nuoret lähtivät innolla mukaan.

Hyvien tekojen tavoitteemme täyttyi kirkkaasti. Aivan huikea suoritus, varsinkin kun me pohjoiskarjalaiset olemme kovin vaatimattomia ja kainostelemme itsemme esiintuomista.

Saimme kampanjasivuillemme ja sosiaalisen median kanaviimme yhteensä 648 hyvää tekoa ja tuhansia merkintöjä pohjoiskarjalaisten alakoululaisten Hyvien tekojen -passeihin.

Alakoululaiset täyttivät hyvien tekojen passia koulujen teemaviikolla.

Kampanjan palkinnot

Juhlavuoden päätteeksi arvoimme kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken hyväntekijän, joka sai päättää hyväntekeväisyyskohteen, jolle lahjoitetaan 2 000 euroa. Voittaja on Marjo-Riina Häkkinen Nurmeksen Valtimon Sivakan kylältä, joka lahjoittaa summan Sivakan kylätoimikunnalle.

Arvoimme vuoden aikana myös lukuisia Pohjois-Karjala pipoja ja laukkuja. Onnea kaikille voittaneille!

Kiitos! Teitte kanssamme Pohjois-Karjalan juhlavuodesta ikimuistoisen ja maakunta täyttyi hyvistä teoista. Pidetään edelleen yhdessä huolta, että kukaan ei jää yksin.

117 hyvää tekoa

Pro Kesälahti kuljettaa kymmenkunta yhdistyksen keltaista ”erikoispenkkiä” keväisin kylänraitille silmän iloksi ja levähdyspaikaksi (ja kerätään syksyisin pois). Vanhat penkit vaativat myös säännöllistä huoltoa. Tänä vuonna penkkien eteen maalattiin myös räsymatot, että jalkojen lepuuttaminen penkillä olisi vielä mielekkäämpää.

Pro Kesälahden sihteeri ja rahastonhoitaja ryhtyivät auttamaan kolmea ikäihmistä akuutin koronaepidemian aikana (pariskunta ja ”sinkku”). Lähempi tutustuminen johti ystävyyteen ja säännölliseen yhteydenpitoon, johon kuuluu muun muassa kyläilyt, yhteiset ajelut ja lukemisen järjestäminen.

Pro Kesälahden puheenjohtaja-Rami käy laittamassa ilmaa anoppinsa rollaattorin renkaisiin ja kaiken lisäksi tekee sen mielellään. Puheenjohtaja pitää tapoinaan myös käydä laulamassa hoitokodeissa.

Koveron Nuorisoseuran oma jouluseimi pystytettiin tänä vuonna kolmatta kertaa kylän keskeiselle paikalle, Pyhän Herman Alaskalaisen tsasounan pihapiiriin. Seimen syvimpänä ajatuksena on ilahdutta kyläläisiä ja toimia kylän yhteisenä jouluisena tapahtuma- ja kokoontumispaikkana. Korona-pandemia on kuitenkin sotkenut aiempia suunnitemia, eikä virallisia kutsuja tai tiedotteita ole seuran puolesta pystytty jakamaan pienimuotoisiinkaan tapahtumiin. Tänä vuonna seimellä järjestetään kaksi joululauluhetkeä ja jouluaaton hartaus. Tänä vuonna myös jokainen koverolainen koti, eli vähän yli 300 taloutta, on saanut Koveron Nuorisoseuralta seimi-aiheisen joulukortin käsinkirjoitetulla joulutervehdyksellä ja kutsulla seimen tapahtumiin. Olemme paitsi halunneet ilahdutta kyläläisiä kauniilla kortilla, myös kutsua ihmisiä yhteen vaikeiden korona-aikojen jälkeen. Hyvä teko on toteutettu iloisella talkoomielellä.

Hei, kustansin vanhusten hoitokoti Kyrölään joulukonsertin 5.12.2021. Kuulemassa oli noin 60 henkilöä; vanhuksia, työntekijöitä ja Leijonien edustajia.

Huolehdimme mm. kynttilät ja kukat ystävämme omaisten haudalle. Ystävämme asuu kaukana eikä pääse itse paikan päälle.

Maarit Tukiainen

8v Poikani ideoi eilen ”hyväntekeväisyytenä” naapureiden etupihojen lapioinnin koko rivitalolle. Ja sitä lunta nimittäin riitti..
Naapurin mummon lumityöt teen aina kun kerkeän ennen häntä.

Digitukea ikäihmisille Juuassa.

Vuodesta 2017 lähtien olen pitänyt digitreenejä kerran viikossa, osallistujia keskimäärin 20 hlö/viikko
Kohtaamispaikka Ellinkulmalla.

Autoin kaveria kännykän ja tabletin päivitysten ja asetusten kanssa.

Somessa julkaistuja hyviä tekoja: