Hyvä työ – hyvä myö

Pohjois-Karjalan maakunta täyttää tänä vuonna 300 vuotta. Mikäpä olisi parempi lahja maakunnalle, kuin tehdä hyvää sen asukkaille ja yhteisöille. Tavoitteena on luoda maakuntalaisille lisää aihetta hymyyn, jolloin myös koko maakunta voi paremmin.

Hyvälle teolle ei ole olemassa raameja. Kyseessä voi olla esimerkiksi oven avaus toiselle hymyn kera, naapurin auttaminen pihatöissä tai vaikkapa tanssitempaus sosiaalisessa mediassa. Tärkeintä on, että tietää tehneensä hyvän mielen toiselle.

Kampanjaan voi osallistua ihan jokainen. Henkilökohtaisen osallistumisen lisäksi mukaan voi lähteä kaveriporukkana, yrityksenä, urheiluseurana tai vaikkapa yhteisönä. Kerro meille kuvin tai sanoin, mikä on sinun tai teidän hyvä teko – samalla voit innostaa muutkin mukaan talkoisiin!

Voit osallistua kampanjaan alla olevan lomakkeen kautta ja/tai jakamalla Facebook- tai Instagram-julkaisun tunnisteella #hyvätyö300 sekä lisäämällä siihen Pohjois-Karjalan sivut @pohjoiskarjala (Facebookissa) tai @pohjois_karjala (Instagramissa).

Hyvän tekonsa jakaneiden kesken arvomme vaihtuvia Pohjois-Karjala -tuotteita koko kampanjan ajan. Juhlavuoden päätteeksi arvomme kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken yhden hyväntekijän, joka saa päättää mihin pohjoiskarjalalaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen lahjoitetaan 2 000 euroa.

Yhteinen tavoitteemme on tehdä 300 hyvää tekoa juhlavuoden aikana. Ylimääräisistä teoista ei koskaan ole haittaa, sillä hyvät teot kantavat vielä juhlavuoden jälkeenkin.

Osallistu kampanjaan alla olevasta Lisää hyvä teko -painikkeesta.

67 hyvää tekoa

Annoin rahaa pitäjämme nuorten pesäpalloharrastuksen aloittamiseksi.

Lahjoitin kotipalvelun henkilökunnalle meiltä yli jääneitä omenia ja leivonnaisia. He tekevät tärkeää työtä, niin että ihmiset voisivat asua kodeissa mahdollisimman pitkään.

Lähetin yksin asuvalle vanhukselle lahjaksi itse kirjoittamani kirjan.

Kiinnitin maahan kaatuneen leikkikentän kyltin takaisin paikalleen.-haaste-s—e-haaste-

Hyvä tekoni on antaa kiitos 4H:n toiminnanjohtajalle Tiina Hintikalle talkooporukkoineen. Tämän päivän talkoista kiittävät luonnon kanssa Joensuun Mutalan viljelypalstalaiset. Hyvän teon vaikutus alkoi ”tässä-ja-nyt” raottaen samalla ikkunaa alueen paremmasta kokonaisvaltaista hyvinvointia tarjoavasta harrastuksesta.

Joensuun kaupunki – Mutalan viljelypalsta alueesta kaupungin puutarhakeidas

Botanian ystävät ry onnittelee 300 vuotiasta maakuntaamme lahjoittamalla Pohjois-Karjalan Muisti rylle ja Mielenterveysomaiset FinFami rylle käynnit puutarhaan ja päiväkahvit, yht n. 40-50 hlölle. Hyvä Työ-Hyvä Myö!

Tietokoneemme internetyhteys pätki kovasti monta vuotta vaikka nopeuttakin nostettiin. Luulin, että nettiyhteys on vieläkin liian hidas. Kummipoikani toiselta paikkakunnalta tuli pitkästä aikaa kesälomallaan käymään ja löysikin vian ihan muualta ja korjasi sen. Hän poisti myös turhia ohjelmia. Nyt internetyhteys toimii vaivattomasti.

Somessa julkaistuja hyviä tekoja: