#hullunaluontoon

Hulluna luontoon

Pohjois-Karjala on täynnä upeita luontokohteita ja suuria seikkailuja. Mutta missä ovat ne piilotetut helmet, joista vain harva tietää? Maakunnan oma seikkailija Juha Romppanen etsii kohteita ympäri maakuntaa ja ympäri vuoden.

Juhan seikkailuja voi seurata kerran kuussa Juhan, Pohjois-Karjalan ja VisitKarelian Facebookissa – livenä. Voit myös tutustua kohteisiin tarkemmin blogikirjoitusten myötä. Lähde mukaan seikkailuun!

Seuraa Facebookissa:
@Seikkailija Juha Romppanen
@pohjoiskarjala
@VisitKarelia

Yllättäviä kohtaamisia Polvijärven Rauanjoella

Polvijärvellä sijaitseva Rauanjoki on harvojen tuntema melontakohde, jonne Juha lähti reppulautalla eli packraftilla. Millaisen mausteen luonto antoikaan tähän syksyiseen retkeen?

Aitoa erästelyä Mujejärvellä

Nurmeksessa Juha pääsi kokeneen eränkävijän, Arto Kortelaisen matkassa Mujejärven erämaamaisemiin. Luonnossa näkyy yhä jälkiä muinaisista asuinpaikoista ja luonnon syvä läsnäolo on aistittavissa, kun vain ehtii pysähtyä nauttimaan.

Eihvelin torni ja värikästä kukkaloistoa

Missä ihmeessä sijaitsee Eihvelin torni ja mitä tapahtuu vuotuisessa Kukkakuhhauksessa Rääkkylässä? Juha kävi ottamassa niistä selvää.

Jokiseikkailuja ja parasta pitsaa

Pitääkö paikkaansa, että Suomen parhaaksi äänestetty taukopaikka, Liperin Saariston Puoti, tarjoaa oikeasti maistuvimmat pitsat? Ja millaisia historiallisia kohteita Komperosta löytyy?

Koloveden kansallispuistossa

Koloveden kallioille kumiveneellä

Kesäkuussa Juha suuntasi Heinävedelle, jossa Koloveden kansallispuistossa bongattiin muun muassa norppia ja kalliomaalauksia.

Melojat

Unelmien vesiretki lasten kanssa

Juha toteutti kesäkuun alussa perheen kanssa melontaretken Outokummussa, jonka retkeilymahdollisuudet saavat seikkailijan palaamaan varmasti uudelleen.

Meloen Tohmajärven kallioiden katveessa

Millainen melontakohde Tohmajärvi oli keväisenä lauantaina? Entäpä mikä kätketty helmi rantautumisen jälkeen löytyikään?

Paalasmaan näkötornilla.

Aurinkoinen pyöräretki Paalasmaan saaristossa

Keskellä Pielistä on Paalasmaan saaristo, joka tarjosi keväisen sunnuntain pyöräretkelle upeat maisemat. Lossimatka, näkötorni ja herkuttelu kodalla kruunasi seikkailun.

Jongunjoki on erämaata aidoimmillaan

Maaliskuun seikkailu suuntautui Lieksan Jongunjoelle. Matka Pälvekoskelle taittui liukulumikengillä, ja reissun päällä selvisi, että Jongunjoelle omaan sielunmaisemaan on löydetty pitkienkin matkojen takaa.

Monien tarinoiden Pirunkallio Ilomantsissa

Ilomantsin Hattuvaarassa sijaitseva Pirunkallio löytyi lumisen metsän keskeltä. Mutta kuinka Pirunkalliolla kävikään?

Juha Romppanen ja Juri Sevrjukov matkalla Kehnonluolaan.

Talvinen seikkailu Kehnonluolassa

Joensuun Kiihtelysvaarassa sijaitseva Kehnonluola sai kunnian olla Hulluna luontoon -sarjan ensimmäinen salainen luontokohde. Miten luola löytyi ja mitä sieltä löytyi?