Sirkku-Liisa ja Tuula

Sirkku-Liisan lukuharrastus ei tyssännyt koronaan Tuulan ansiosta

Joensuulaisen Sirkku-Liisa Häyhä-Karmakaisen lukuharrastukseen meinasi tulla paha häiriö koronaepidemian takia. Vannoutunut lukutoukka kuuluu korkean riskin ryhmään, joten hänen piti lopettaa kirjastokäynnit heti koronan rantautuessa Pohjois-Karjalaan. Silloin kultaista apuaan tarjosi vanha ystävä Tuula Mahrberg.

– Tuula on käynyt kirjastossa puolestani koko koronaepidemian ajan. Onhan siinä vaivaa, koska luen paljon, Sirkku-Liisa kiittelee.

Tuula ei koe tehneensä mitään erikoista. Tällaisia tilanteita varten ystävät ovat olemassa. Hän sanoo itsekin saaneensa jotain.

– Jäin leskeksi juuri koronan alkaessa. Minulla oli tarve päästä pois kotoa ja tavata ystäviä.

Sirkku-Liisa paljastaa, että Tuula on ollut aina todellinen hyväntekijä: vapaaehtoistyötä, ulkomaalaisen opiskelijan ”sijaisäitinä” toimimista, talkoita ja niin edelleen.

– Jo pelkällä hymyllä voi pelastaa päivän. Kaikki teot ovat yhtä tärkeitä, joten meille voi ilmoittaa hyvän teon todella matalalla kynnyksellä. Hyvästä teosta voi kertoa joko tekijä tai saaja, kertoo Pohjois-Karjalan maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen.

Osallistuminen on helppoa: kerro kuvin tai sanoin, mikä on sinun tai teidän hyvä teko. Samalla voit haastaa jonkun muun mukaan. Kampanjasta saa lisätietoa maakunnan juhlavuoden sivustolta maakuntapäivä.fi. 

Hyvän tekonsa jakaneiden kesken arvotaan vaihtuvia palkintoja koko kampanjan ajan. Juhlavuoden päätteeksi arvotaan kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken hyväntekijä, joka saa päättää, mihin pohjoiskarjalalaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen lahjoitetaan 2 000 euroa.

Kysytään vielä Sirkku-Liisalta lukusuositus kesäksi. Se on Leelo Tungalin Toveri lapsi.

– Kirja on kirjoitettu lapsen näkökulmasta. Todella mielenkiintoinen ja niin hauskasti kirjoitettu!